facebook youtube

Якщо будівництво торгово-розважального центру над станцією метро "Героїв Дніпра" продовжать, метро буде зруйноване, унаслідок чого постраждають тисячі киян.

Про це в інтерв'ю ГСУ розповіли активісти громади Оболонського району в будівлі КМДА, де зібралися десятки обурених мешканців столиці з вимогою заборонити скандальне будівництво.

GeroivDnipra"Будівництво аварійне. Воно відбувається на сипучих пісках. Погодити такий проект – це злочин", – говорять активісти.

Вони вважають, що мер Києва Віталій Кличко особисто має відповісти за руйнування метрополітену.

"Ми вважаємо винними ініціатора будівництва ТРЦ над станцією метро "Героїв Дніпра" – фірму "Елікон ЛТД", мера Києва Віталія Кличка, який погодив будівництво, та КМДА, яка відводила землю під це будівництво і підписувала договір оренди з "Еліконом". Кличко говорить, що будівництво ТРЦ – це інвестиція. Але ж у магазинах продаються імпортні товари, це не інвестиції. Ми підтримуємо економіки інших держав замість того, щоб вкладати гроші в будівництво власних заводів і фабрик", – зазначають активісти.

Вони вимагають у КМДА прийняти рішення про повернення землі, на якій триває будівництво, у власність громади Оболонського району.

Нагадаємо, на станції метро «Героїв Дніпра» виявлено декілька значних тріщин. Одна з них завдовжки близько 10 метрів.

Мер Києва Віталій Кличко назвав будівництво ТРЦ на станції метро «Героїв Дніпра» законним. КМДА, в свою чергу, 20 жовтня забракувала петицію проти даного будівництва.

27 жовтня громада Оболонського району Києва проведе акцію протесту під КМДА.

ГСУ Випуск № 28

№ 6

№ 5

№ 4

№ 3

№ 2

№ 1